close-pop-up.svg
Garderobeveggene er bygget i Leca for å tåle røff behandling.
I ishockey kan det gå hardt for seg. Når det skal bygges ny ishall for et av Norges elitelag er det derfor viktig å velge skikkelig solide materialer.
Byggeprosjekt
Risenga Ishall
Produktgruppe
Leca

Nye Risenga Ishall

I Asker bygges det som foreløpig heter Risenga Ishall. Her skal hockeylaget Frisk Asker spille eliteserie. I tillegg til ishockey blir det plass til kortbaneløp og kunstløp når den nye hallen står ferdig.

– Hallen blir like stor som Askerhallen er i dag. Men der er det turnhall i tillegg, det har ikke vi. Dermed blir dette et større publikumsbygg, forklarer Christian Eriksen i Backe Stor-Oslo.

Risenga Idrettspark, området rundt ishallen, skal også fornyes.

Må tåle tøff bruk

Eriksen er prosjektlederassistent på den nye ishallen. Han begrunner hvorfor de bygger veggene i Leca:

Backe Stor-Oslo bygger en ishall som skal tåle litt. Hockeyspillerne skal kunne ta ut sin energi og sitt engasjement uten at det skal gå ut over bygget.

– Hvis vi hadde satt opp alt dette i gips, kunne vi hatt et stort problem. Er det noen som blir sint her, blir det kølla som knekker, og ikke veggen, sier Eriksen.

Leca er valgt fordi vi anser det som såpass holdbart. Her blir det relativt tøff bruk. Det er ikke noen hemmelighet at ishockeyspillere er røffe.

Christian Eriksen i Backe Stor-Oslo.

Utfordring med høye vegger

Ishallens bærekonstruksjon er prefabrikkert betong og stål. Innvendig er det Leca-vegger på plan 1 og tømmervegger på plan 2.

– Gjengangeren av det som er synlig, er malt finblokk. Det brukes Iso-blokk i vegger mellom ulike soner, og så er det 20 centimeter universalblokk der vegghøyden ikke tillater å bruke tynnere, sier Eriksen.

Utfordringen er nemlig at veggene er høye. Det er fem og en halv til seks meter mellom plan 1 og plan 2.

– Derfor har RIB gått gjennom alle veggene og vurdert stabilitet. Vi legger inn ekstra U-blokkskift og stål der det trengs, forklarer han.

Veggene slemmes

Murerfirmaet Mjøndalen Mur & Puss kom inn tidlig på byggeplassen. Det ga dem muligheten til å arbeide uforstyrret, men også våtere og mer utsatt for vind og vær. Mange av veggene er slemmet, mens noen har fått puss.

– Veggene er slemmet der hvor det skal flislegges, og der hvor det er spesielle lydkrav. Vi har noen vegger hvor det er spesifisert puss på den ene siden og slemming på den andre, forteller Christian Eriksen.

Prosjektinformasjon

  • Prosjekt: Risenga Ishall (midlertidig navn) i Asker. Arena for ishockey, kortbaneløp og kunstløp
  • Byggherre: Asker kommune
  • Totalentreprenør: Backe Stor-Oslo
  • Mur, puss og fliser: Mjøndalen Mur & Puss
  • RIB: Dr. techn. Olav Olsen
  • Produkter: Leca Finblokk, Leca Isoblokk, Leca Universalblokk 20 cm og noe Leca Fasadeblokk