close-pop-up.svg
Leca-blokkene måtte stroppes sammen med en pall under og over før helikopterselskapet ville løfte.
Hvordan få varene levert effektivt om ikke lastebilen kommer frem? Jo, bruk helikopter! 50 løft via luften løste utfordringen for hytteprosjektet på Nesodden.
Utførende
Totalentreprenør: Drøbak Tømrerservice AS Arkitekt: Derlick Arkitekter AS Murarbeid: Nils Rasmussen og Lasse Brastad
Produktgruppe
Leca

På Flaskebekk på vestsiden av Nesoddlandet ligger en ny hytte. Veiene frem til hytta er så trange at lastebilen fra Byggmakker i Ski ikke kunne levere materialene på byggeplassen. Da ble helikopter den mest effektive løsningen.

– Byggmakker anbefalte å bruke helikopter til å flytte materialene den snaue kilometeren fra Flaskebekk brygge til byggeplassen. Vi har aldri gjort det før, men det var utrolig effektivt, forteller Steinar Aaslund i Drøbak Tømrerservice AS som bygger hytta.

Effektiv håndtering

– Det hadde vært helt uaktuelt å bære byggematerialene helt fra veien. Alternativet var båt, men da måtte det bli båret opp, forklarer Aaslund.

I løpet av to raske timer hadde helikopteret gjort 50 løft fra brygga til byggeplassen. Alle materialene måtte spesialpakkes. Blant annet måtte Leca-blokkene stroppes sammen med en pall under og over før helikopterselskapet ville løfte. Det er fler elementer som må hensyntas, fortsetter han:

– Det er mer logistikk og mer å passe på ved å bruke helikopter. Både naboer og kommune må gi klarsignal. Men når alle er klare, er det ingen tvil om at helikopterløft er veldig effektivt.

Ødelagt av grevling

Det nye bygget erstatter en gammel hytte som måtte rives etter at en grevling hadde tatt seg til rette. Grevlingen hadde klart å grave ut fundamentet. Grunnflaten på den nye hytta ble på 75 kvadratmeter. Grunnmuren bygges i Leca Isoblokk 30 cm.