close-pop-up.svg
Når centimetre teller, må man vurdere alternative løsninger. Sammen med Weber fant man løsningen.
Byggeprosjekt
Siv.ark. Lars Kittelsen, Dyrø & Moen Arkitekter AS
Utførende
Proffbygg AS og Kristiansen & Nilsen AS

Funkisvillaen på Malmøya

Den nybygde funkisvillaen ligger på Malmøya utenfor Oslo. Beliggenheten er upåklagelig, utsikten likeså. Det som ikke lenger er synlig, er utfordringen som lå til grunn for utnyttelse av tomteareal og en byggeplass som måtte innbefatte bolig og opphold for en familie i full aktivitet. 

- Vi kjøpte tomta med en hytte på 70 kvm i laftet tømmer. Vi tenkte det var praktisk å bo i den for en kortere periode, forteller Ole Jørgen Berg-Nielsen. Lite ante familien at de skulle bli boende i hytta i fire år. 

–  Saksbehandlingen i Oslo kommune ble en langtekkelig prosess, den tok hele tre år. Situasjonen var altså at vi måtte bo i hytta i saksbehandlingstiden og byggeperioden. Dermed måtte kun tomtearealet utenfor hytteveggene benyttes til vår nye bolig. Og det ble trangt. For å få maksimalt innvendig boareal valgte vi å bygge huset med tradisjonelt reisverk, men utvendig fasade med Weber VentiGuard Extreme i stedet for Leca blokker, sier Berg-Nielsen. En litt slankere konstruksjon ville gi større innvendig flate.

Litt større plass

- På denne måten fikk vi 6-7 flere kvadratmetre i huset, som var viktig for oss. Vi fikk et hus med samme utseende som et murhus, med samme Fiberpuss-system og litt større innvendig plass, forteller Berg-Nielsen. Drømmehuset med boflate på 3 x 90 kvm ble tegnet fra bunnen av, og familien er meget fornøyd med resultatet.

- Nå er vi lykkelige, en lang prosess er over og resultatet er topp. For øvrig er det flere Weber-produkter her. To etasjeskillere pluss tak med Leca Byggeplank. Og som drenering og isolasjon utvendig er det to trailerlass med løs Leca. Jeg vil rette en takk til Weber som har vært involvert i hele byggeperiden, det var både konstruktivt og betryggende, sier Ole Jørgen Berg-Nielsen

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt: