close-pop-up.svg
Alle etasjene på den nye Kunst- og designhøyskolen har lydgulv. Derfor måtte gulvet sparkles ekstra tykt slik at det tålte tung belastning under byggearbeidet.
Byggeprosjekt
Kunst- og designhøyskolen, Bergen
Byggeår
2017
Utførende
Hummelvoll Industribelegg AS

(NB! Artikkelen er mer enn to år gammel)

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Den nye Kunst- og designhøyskolen i Bergen (Fra 2017: Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen) åpnet våren 2017 og gir elever og lærere et helt nytt og moderne arbeidsmiljø. Skolen skal erstatte dagens tilholdssted fra 1870-årene.

– Dette har vært et stort og komplisert prosjekt hvor det har vært strenge krav til  fremdrift og kvalitet. Vi har sparklet alt fra 20 til 120 tonn om dagen for å holde tempoet oppe, forteller, Trond Hjørnevik i Hummelvoll Industribelegg AS.

Bilder fra gulv i den nye Kunst- og designhøyskolen i Bergen
Prosjektet krevde at 8000 kvadratmeter måtte sparkles med opp til 9 cm tykkelse.

Stor belastning

En av utfordringene på byggeplassen var at gulvet etter sparkling skulle tåle belastningen fra store og tunge lifter. I alle etasjene er det lydgulv som i utgangspunktet ikke tåler like store belastninger som betongdekke.

kunst-og-designhoyskolen_3.jpg
Trond Hjørnevik i Hummelvoll Industribelegg AS forteller om intense arbeidsdager under prosjektet. – Vi sparklet alt fra 20 til 120 tonn om dagen.

– På grunn av oppbyggingen av lydgulvet tåler det mindre belastninger. Derfor måtte det sparkles ekstra tykt slik at liftene kunne kjøre på gulvet, forteller han.

På grunn av oppbyggingen av lydgulvet tåler det mindre belastninger. Derfor måtte det sparkles ekstra tykt slik at liftene kunne kjøre på gulvet.

Trond Hjørnevik

Hummelvoll Industribelegg AS

Å legge så mange kvadratmeter i løpet av en kort periode er utfordrende og tungt for de ansatte.

– Utfordringen her var at vi skulle legge så mye, i løpet av så kort tid. I tillegg skulle det være ubrutte flater.  Folk blir trøtte og lei av sparklingen når det er så mye. Derfor har vi sørget for å rotere mannskapet slik at folk får forandring, sier Hjørnevik.

Prosjektinformasjon Kunst- og designhøyskolen

  • Byggherre Statsbygg
  • Arkitekt Snøhetta
  • Gulvarbeider Hummelvoll Industribelegg AS
  • Produkter Weber Gulvsparkel 

Vil du vite mer om Webers gulvløsninger? Ta kontakt med

Anders Svensson

+

Anders Svensson

+