close-pop-up.svg
Utvidelsen av Terminus Hall og Terminus Forum glir pent inn blant de eksisterende byggene. Hotellet ble bygd som et direkte resultat av bybrannen i Bergen i 1914 og er et viktig bygg i det som blir kalt murbyen Bergen.
– Vi skulle ha en puss som harmoniserte med det eksisterende bygget forteller Ove Nilsen Backe i Bergen om utvidelsen av Terminus på Grand Hotel l Terminus.

Byggeprosjekt
GRAND HOTEL TERMINUS
Byggeår
Rehabilitering 2017
Produktgruppe
Mørtel og fasade


Grand Hotel Terminus er ett av de klassiske og historiske hotellene
i Bergen. På stedet er det drevet overnattings- og serveringssted
siden 1920 tallet. Da det åpnet i 1928 var det regnet som det første luksushotellet i Bergen og ble som det første byhotellet i landet fredet i 1995.

Festlokale Terminus Hall ble opprinnelig bygd som et festlokale på 60-tallet, men senere innredet til konferanse- og møtesal. Samtidig med utbyggingen ble det også gjort andre endringer i bygget. – Vi har gjort om mye innvendig og blant annet bygget nye trappeløp og glassgulv for å ivareta dagslyset ned i frokostsalen, forteller han. Det er brukt flere typer puss på de forskjellige delene av bygget. På det eksisterende bygget er det blant annet også brukt mineralittpuss. – Vi valgte å følge murmesterens anbefalinger og valgte Weber-puss. Det er vi godt fornøyd med. Et godt resultat er en kombinasjon av godt håndverk og gode produkter, og det har vi fått her, sier Nilsen.

– Da Terminus Hall skulle utvides med et samlingsområde på utsiden var det viktig at det skulle harmonere med det eksisterende bygget, forteller prosjektleder Ove Nilsen i Backe Bygg som gjennomførte prosjekte.

Ove Nilsen

Prosjektleder i Backe Bygg

ENTREPRENØR: Backe Bergen
BYGGHERRE Grand Hotell Terminus
MURARBEIDER: Murmester Dyngeland AS
ARKITEKT: Tor Helge Valen

Tekst og foto: Gaute B, Iversen

Produktsjef fasade