close-pop-up.svg
Webers forskningsavdeling har utviklet en lang rekke hurtigherdende produkter. Hos Optimera selger særlig membranen Superflex D2 godt.

– Etter at jeg ble kjent med Superflex D2 for fire år siden, selger vi pallevis av denne hurtigherdende smøremembranen. Jeg har virkelig fått en forkjærlighet for dette produktet. Det er som et kinderegg, sier Pål Borge Johansen, fagansvarlig for mur- og pussprodukter i Optimera.

Smøremembranen Superflex D2 er ett av Webers mange hurtigherdende produkter. Det er en diffusjonsåpen membran som blant annet brukes i våtrom, til utvendige kjellervegger og fundamenter i forbindelse med keramisk flislegging, og til svømmebassenger.

Johansen lister opp tre fordeler ved Superflex D2.

  • Du kan bygge tykt og eventuelt med fall
  • Du kan benytte det som flislim i vanskelige tilfeller
  • Membranen er diffusjonsåpen

Jeg tror ikke det finnes andre membraner som har alle disse egenskapene

Pål Borge Johansen

Fagansvarlig mur og puss, Optimera

Han har selv brukt Superflex D2 på noen private byggeprosjekter:

– Produktet holder alt det lover. Det kan ligge åpent ute, det tåler vann og kulde, og det har en kremaktig konsistens som gjør det lett å jobbe med. Og ikke minst: Membranen er beleggbar etter bare fire timer.

Positive tilbakemeldinger

Johansen forteller at han får veldig positive tilbakemeldinger fra kundene på dette produktet. Han trekker også fram tre andre favorittprodukter fra Weber, som er hurtigherdende:

Støpemørtel Bad er en hurtigherdende støpemasse hvor tett membran kan legges etter et døgn dersom det er høy nok temperatur. Dette produktet har gode egenskaper mot kalk- og saltutslag. Gulvavretting Hurtig er også et veldig bra produkt, en støvredusert og fiberforsterket gulvavretting. Min erfaring er at den ofte benyttes på underlag av tre/spon, men den kan også brukes på betong. Produktet kan leveres med pumpebil, da heter det 120 Reno.

Johansen ønsker også å fremheve Wall plaster rapid.

– Dette er en hurtigtørkende veggsparkel som er sigefri selv om den påføres i et tykt lag. Vi tok dette inn på lager for cirka et år siden. Det er blitt veldig godt mottatt i proffsegmentet!

Mange hurtigherdende produkter

Weber har en lang rekke hurtigherdende produkter, for å effektivisere arbeidsprosessen.

– Vi har mange gode hurtigherdende produkter, men Superflex 2 er unikt, sier Tom Christian Gefle, produktsjef og salgsingeniør for spesialmørtel hos Weber.

Han har ikke hørt om et tilsvarende produkt med disse egenskapene.

– Membranen er nesten ikke ømfintlig for temperatur og luftfuktighet, og den er 100 prosent gjennomherdet etter 24 timer.

Har du spørsmål, ta kontakt med: