close-pop-up.svg
Et godt inneklima var avgjørende
Huseieren har bodd i England og var aldri i tvil; Huset hans skulle bygges av mur.
Byggeprosjekt
Murhus på Hinna utenfor Stavanger
Utførende
Murarbeid: Waldeland & Varhaug AS - Underentreprenør : Nærbø Rør og Elektro A/S, Jæren Gulv AS - Totalentreprise: Byggmester Lervig AS og murerfirma Waldeland & Varhaug AS
Produktgruppe
Leca blokker , Mørtel og fasade

På Hinna, en trivelig bydel i Stavanger, vekker det nye huset oppsikt. Like ved er en gangsti, og turgåere titter ofte over hekken. ”Prosjektlederen”, huseierens far, har fått flere hyggelige kommentarer.
- Det ser jo eksklusivt ut, sier Joleif Østrem. Han er faren til huseier Jo Inge Østrem, bor i nabohuset og har vært byggherrens representant i prosjektet. Det er et bra hus, men Leca er så rimelig å bygge med at det overhodet ikke ble et kostbart prosjekt. Jeg tror ikke det hadde blitt rimeligere om det var bygget i tre.

Gå for mur

Foreldrene og deres to døtre flyttet inn i vår. Det treetasjers huset er ganske kvadratisk, men på hagesiden har det en utvendig glassbue som gir bygget et fantastisk særpreg. Grunnmuren og alle ytterveggene er av Leca, inkludert den delen av buen som ikke er av glass. Det er benyttet Leca Byggeplank som etasjeskiller mellom kjeller og hovedetasje. 
Ytterveggene er pusset inn- og utvendig, og overflatebehandlet med silikatmaling. Utvendig er det noe mørkt treverk og vinduene har vedlikeholdsvennlig pulverlakkert aluminiumbeslag.

AnyConv.com__Et godt inneklima var avgjørende.jpg

De gangene vi besøkte Jo Inge i England gikk vi ofte turer i nabolaget. Da sa han alltid: ”Når jeg bygger skal huset være av mur.” Og da svarte jeg: ”Ja, og det skal være hvitpusset, for jeg vil ikke gå og male”, forteller faren.

Da sønnen kom hjem og bestemte seg for å bygge, var likevel tanken på murhus ikke helt etablert hos Joleif Østrem. Derfor spurte han en gammel murer han kjenner om råd.

  • Han forsikret meg om at det var en utmerket ide, og anbefalte oss å kontakte murerfirma Waldeland & Varhaug AS.

Varig i Leca

Arbeidet gikk fort og greit, selv om den elegante buen gav noe ekstra arbeid. 

Vi skar Lecablokkene som kakestykker. Buen har stor betydning for hele huset og ingenting er umulig med Leca. Vi liker å yte ekstra for at kundene skal få de siste, fine detaljene på plass, og Leca har så mange gode produkter nå at vi får til alt, mener Varhaug.

Kunden fant et bilde av et hus de likte, og kom til oss for å få det bygget. I tillegg til at de ønsket et vedlikeholdsvennlig hjem, la de vekt på at boliger i Leca har et fantastisk godt inneklima,

Arve Varhaug

Han er daglig leder i Waldeland & Varhaug AS.