close-pop-up.svg
På vinterstid er det varmt og godt inne i murhuset i Drøbak.
I idylliske Drøbak, ligger et murhus med store vinduer og flott utsikt over Drøbaksundet. Huset er det første reelle resultat av Lecas murhuskampanje.
Byggeprosjekt
Murhus i Drøbak
Utførende
Utførende murerfirma: Tømrer & Mur ved Svein B. Espelid - Arkitekt: Sivilarkitektene MNAL Anne Tornberg og Jill Jevnaker
Produktgruppe
Leca

Murhuskampanje

For noen år siden kjørte Leca en omfattende kampanje for eneboliger i mur. Det aller første huset som ble satt opp som resultat av denne kampanjen befinner seg i Drøbak, en koselig småby like utenfor Oslo, som er godt kjent for sommer og badeliv. Men jammen ser det flott ut i vintervær også.

– En drøm vi har hatt i mange år har nå har gått i oppfyllelse, sa Eva Gulbransen og Trygve Wefring, da de for noen år siden flyttet inn i sitt nye murhus. Siden 70-tallet har paret bodd i nabohuset.

– Det er primært to grunner til at vi har ønsket oss murhus. For det første vil vi slippe å måtte beise eller male. Lite vedlikehold er tingen. Det andre er brannsikkerheten ved murhus. Vi leser hver eneste dag om boligbranner. Å flytte til en leilighet kan vi ikke tenke oss. Derfor falt valget på murhus, forklarer Wefring.

En drøm vi har hatt i mange år har nå har gått i oppfyllelse, sa Eva Gulbransen og Trygve Wefring, da de for noen år siden flyttet inn i sitt nye murhus. Siden 70-tallet har paret bodd i nabohuset.

Mesteren og margeritas

Huset, som heter «Mesteren og Margeritas», fant de i Lecas murhuskatalog. Det er tegnet av sivilarkitektene MNAL Anne Tornberg og Jill Jevnaker, og er en flott, moderne enebolig med store glasspartier i fasaden mot hagen. De store panoramavinduene passet spesielt bra på denne tomten i skråningen, slik at den fenomenale utsikten mot Drøbaksundet kan nytes fra stuen.

Huset er litt modifisert i forhold til originaltegningene. Inntil huset har de fått en vinterhage med glassfront, i stedet for en carport med overbygget terrasse. Garasjen ble heller lagt i egen bygning på baksiden av huset. Eva Gulbransen og Trygve Wefring er svært fornøyd med løsningen på sitt nye murhus.

– Endelig har vi fått realisert noe som i mange år har vært en drøm. Huset er varmt og behagelig. Dessuten opplever vi en annerledes stillhet ettersom murveggene isolerer mot støy utenfra. Det samme får vi håpe at naboene opplever også. For Trygve spiller pauker i Filharmonien og øver hjemme, forteller Eva med et glimt i øyet.