close-pop-up.svg
Totalt bygges det 160 leiligheter fordelt på 7 bygg, som alle skal stå ferdig høsten 2023. Foto: Highland Lodge
Daglig leder i Murmester Markussen AS er ikke i tvil om hva som lønte seg da han fikk gulvjobben på Highland Lodge Geilo, bestående av 160 nybygde leiligheter.
Byggeprosjekt
8000 m2 gulvstøp og gulvavretting i 160 leiligheter fordelt på 7 bygg
Byggeår
2021-23
Utførende
Byggentreprenør: Kinneberg Bygg og Brannsikring AS. Gulventreprenør: Murmester Markussen AS
Produktgruppe
Gulvavretting

– Jeg valgte Weber Komfortgulv Rasjonell fordi løsningen gir en rask fremdrift og er meget kostnadseffektiv på pris.  Vi kan feste rør for vannbåren varme til trinnlydsplata med tilhørende kramper, og det er mye mer effektivt enn mange andre løsninger. Jeg mener dette er den beste, billigste og raskeste løsningen på markedet, sier daglig leder Martin Markussen i Murmester Markussen AS.

Etter at han som 26-åring brått måtte overta firmaet etter faren sin, har han vært innom noen ulike gulvløsninger med trinnlyd. Han har sørget for å legge noen titusener kvadratmeter gulv sammen med sine 24 ansatte i fjelltraktene i Hallingdal. Gulvene på Skarsnuten og Fyri hotell i Hemsedal er bare noen av dem.

Bedre lydkomfort og god varme

Med 160 leiligheter fordelt på 7 bygg, er ikke bare vannbåren gulvvarme, men også trinnlyd en viktig del av komforten for kjøperne av leilighetene. De fleste vil helst slippe å høre lyder fra naboene over eller under seg. På Highland Lodge har Markussen og byggherre valgt å gå for litt ekstra kvalitet i gulvene. Både trinnlydsplatene og avrettingssjiktet er begge fem millimeter tykkere enn standard løsning, som bygger 60 millimeter totalt.

Her er de derfor godt under dagens gjeldende krav på 53 desibel for trinnlydsdemping mellom boenheter.

Roger Estensen i Weber.

Salgsingeniør

Standard «melk og brød»-tykkelser med Weber Komfortgulv Rasjonell består av en 25 millimeter Weber Komfortgulv trinnlydsplate i EPS-T, og 35 millimeter Weber sementbasert avrettingsmasse med varmerør for vannbåren gulvvarme. Dette gir god nok trinnlydsdemping etter dagens gjeldende krav på både 265 mm hulldekke uten lydhimling, samt etasjeskiller i plass-støpt konstruktiv betong uten lydhimling.

Avfallsfritt og fysisk lett å legge
Sluttresultatet må bli bra, men underveis i byggeprosessen er det også viktig at håndverkerne ikke sliter seg ut.

Løsningen er helt super å jobbe med. Det er gode produkter som medfører at det blir enkelt og effektivt, forteller Markussen.

Martin Markussen

Daglig leder i Murmester Markussen AS

Trinnlydsplatene veier lite så tunge løft unngås. I tillegg bør det miljømessig bli minst mulig svinn og avfall.

– Trinnlydsplatene kappes til rett lengde mot vegg, men restbitene legges i starten av neste rad. Pumpebilen kommer med akkurat den mengden avrettingsmasse som trengs, og det blir så godt som null avfall på byggeplassen, påpeker Estensen.

– Vi kan stole på kvaliteten

Foruten Weber Komfortgulv Rasjonell i seg selv, er det nettopp Webers pumpebiler Markussen synes er med på å kvalitetssikre arbeidsresultatet.

– Produktet er til å stole på, vi vet vi får kvalitetsgulv hver gang, samtidig som pumpebilsjåførene er ansvarlige for blanding og kvalitet og dokumenterer alt godt i sitt system. Og det er veldig viktig å ha en fast kontaktperson du vet er til å stole på og som du bare kan ringe til. Der er Roger i Weber unik, sier Markussen.

Før sommeren sto to bygg helt ferdig, og gulvstøping og gulvavretting var ferdig i ytterligere tre bygg. De to siste byggene var rett etter påske ikke påbegynt, men planlagt ferdig i løpet av årets tredje kvartal.