close-pop-up.svg
Totalt er det sparklet 54.000 kvadratmeter gulv på Portalen-Lillestrøm.
Byggeprosjekt
Portalen-Lillestrøm
Byggeår
2015–2018
Utførende
Gauksås Gulvstøp AS

Det tok flere år å bygge Portalen-Lillestrøm. Det 55.000 kvadratmeter store komplekset består av store kontorlokaler, to boligblokker og et hotell. Da siste rest av gulvene skulle sparkles, ble det tatt 850 kvadratmeter i en omgang på Scandic-hotell.

– Dette er nok det største prosjektet vi har hatt, men det har gått over lang tid og i mange etapper forteller Joacim Myhre som er avdelingsleder for gulvsparkling i Gauksås Gulvstøp AS.

54.000 kvadratmeter

De har hatt arbeidet med å sparkle nesten 54.000 kvadratmeter til sammen på prosjektet. I kontordelen er det sparklet 18 000 kvadratmeter hulldekke og i de to boligblokkene er det sparklet 9400 kvadratmeter plasstøpt betong.

– På hotellet brukes det Webers system for lydgulv. Vi har gjort feltmålinger og får veldig gode resultater på det ferdige gulvet, forteller anleggsleder Ove Bengtzon i Veidekke.

Gulvet bygges opp med isolasjon og lydplater, før det sparkles på toppen. Før sparkling er det viktig at gulvet er helt tett for å få riktige lydverdier.

På hotellet brukes det Webers system for lydgulv. Vi har gjort feltmålinger og får veldig gode resultater på det ferdige gulvet.

Ove Bengtzon

Anleggsleder i Veidekke

– Det er veldig viktig at forarbeidet er grundig gjort for at vi skal få det lydgulvet vi ønsker oss. Vi har gjort hele oppbyggingen av gulvet og passet på at det er tett. Ved riktig gjennomføring sparer vi også på flytsparklingen, forteller Myhre.

220 leiligheter

I tillegg til næringsarealer består Portalen-Lillestrøm av et nytt hotell med 220 rom og konferansefasiliteter. Det er 4.500 kvadratmeter handelsområde og 144 leiligheter.

– Vår erfaring med Gauksås Gulvstøp AS er veldig bra. De kommer inn og tar etasje for etasje etterhvert som de er klare. Nå er det siste sparkling og vi har ikke fått noen klager fra gulvleggere i andre deler av bygget. Det er plant og fint og veldig bra utført, sier Bengtzon.

På en så stor jobb som dette er vi avhengig av gode leverandører. Vi er veldig godt fornøyd med måten Weber følger opp på. De har kunnskapsrike folk som bidrar med løsninger og rådgivning.

Joakim Myhre

Gauksås Gulvstøp AS

– På en så stor jobb som dette er vi avhengig av gode leverandører. Vi er veldig godt fornøyd med måten Weber følger opp på. De har kunnskapsrike folk som bidrar med løsninger og rådgivning, forteller Joakim Myhre i Gauksås.