close-pop-up.svg
Våler i Solør får ny svømmehall.
Mjøsen Murmesterforretning har bygget svømmehaller i 20 år og sverger til Leca i sine prosjekter.
Byggeprosjekt
Våler skole og aktivitetshus med skole, svømmehall og idrettshall
Utførende
Byggherre: Våler kommune (Innlandet) Hovedentreprenør: Martin M. Bakken Mur, puss og fliser: Mjøsen Murmesterforretning
Produktgruppe
Leca

– Vi bruker alltid Leca Lettveggsblokk og har kjøpt oss pumpe til pussen, forteller driftssjef Frode Løberg i Mjøsen Murmesterforretning. De har spesialisert seg på å bygge svømmehaller. Han er i full gang med skole, svømmehall og idrettshall i Våler i Solør. I den store sammenhengen er det et lite prosjekt for murmesterforretningen.

– Her er det 550 kvadratmeter med Lettveggsblokk. På Jessheim var det flere tusen, sier Løberg.

Jessheim Svømmehall var nemlig en jobb for over 17 millioner kroner bare for murmesterne. Det er på grensen til å bli for stort for et firma med en årsomsetning på 34 millioner.

Hvordan lykkes med å bygge svømmehall?

Oppskriften på et vellykket svømmehallprosjekt er grei: Det er viktig å være med i planleggingsfasen og være tidlig inne med å foreslå løsninger.

– Så kommer vi til råstøp fra entreprenørens side, tar over der og murer opp alle vegger. Nå har vi stort sett fått til å si at det skal være Leca i alle skillevegger og i dusjene for å slippe at det blir problematisk med råte og fukt senere, sier Løberg.

Han forklarer at de bruker 11,8 Lettveggsblokk som limes med skumlim og pusses med tynnpuss med pumpe.

– Vi har kjøpt oss pumpe så vi bare kan sprute på pussen. Der bruker vi tynnpuss fra Weber. Både til flater som skal males og til dem som skal ha membran og flis, forteller driftssjefen.

Lettveggsblokk i alle dusjer og garderober

På Våler benyttes Lettveggsblokk i alle dusjer og garderober i svømmehallen. I neste omgang skal idrettshallen, som blir bygget ved siden av svømmehallen, også ha sitt eget garderobeanlegg.

Her er det 550 kvadratmeter med Lettveggsblokk. På Jessheim var det flere tusen.

Frode Løberg

Driftssjef i Mjøsen Murmesterforretning.

– Spesielt der påkjenningen fra dusjene er hard, er Leca et sikkert valg, konstaterer han.

Har bygget mange svømmehaller

– Vi er blitt flinke til å kare til oss slike oppdrag. Det er ikke så veldig mange andre som tør å ta svømmehaller, for det har vært så mange skader. Inntjeningen er grei fordi vi er litt mer skjermet i konkurransen enn på alle de andre jobbene på «billigsiden». Men det er jo også større risiko, så du bør sitte igjen med noen kroner, sier Løberg.

Beitostølen, Årnes, Moelv og Hakadal er andre steder som har fått svømmehall med murarbeid signert Mjøsen Murmesterforretning og blokker signert Leca. Torpa på Vestoppland er neste prosjekt.

– Vi kan fort ha bygget mellom ti og femten svømmehaller til nå. Vi har drevet på i 20 år og har jubileum neste år, forteller Frode Løberg.

Prosjektinformasjon

  • Prosjekt: Våler skole og aktivitetshus med skole, svømmehall og idrettshall
  • Byggherre: Våler kommune (Innlandet)
  • Hovedentreprenør: Martin M. Bakken
  • Mur, puss og fliser: Mjøsen Murmesterforretning
  • Produkt: Leca Lettveggsblokk