close-pop-up.svg
Den nye tribunen på Brann Stadion er fylt opp av supportere.
Det er ikke bare, bare å gå løs på en institusjon som Brann Stadion. Deler av byens stolthet ble revet, og erstattet det med et praktbygg av dimensjoner.
Byggeprosjekt
Brann Stadion
Byggeår
2019-21
Utførende
Constructa v/ anleggsleder Hans Økland og Per Thiesen, driftsleder i mureravdelingen
Produktgruppe
Leca

På oppdrag fra Brann Stadion AS har Constructa Entreprenør AS ført opp et nytt tribuneanlegg med 282 studenthybler på. Bygget består av 3-4 etasjer, og inneholder alt fra supporterrom, til garderober, kiosker og andre fasiliteter.

Fra Constructa bar ut de første røde stolene fra tribunen til jobben var gjort, gikk det 16 måneder. Hyblene sto klare til studiestart i høst, og stadion har faktisk blitt benyttet gjennom hele byggeperioden.

– Det stiller jo krav til koordinering og planlegging, svarer Per Thiesen. Han er driftsleder i mureravdelingen hos Constructa.

Brannsikkert og robust

Et fotballstadion er utsatt for enorm bruk og slitasje, og brukes av titusenvis av mennesker på kort tid. Dette stiller ekstreme krav til materialene. Til den nye delen av Brann Stadion er det derfor brukt usedvanlig store mengder Leca.

Det er Leca i skilleveggene i garderobedelen, i tilkomstarealene, ved korridorene, i underetasjene og i forbindelse med de 282 studenthyblene.

– Det er en del Leca i den resterende delen av bygget allerede. Også derfor var det et poeng å tenke Leca i den nye delen, supplerer Arild Polden. Han er salgskonsulent hos Bygg Engros AS og har levert materialene.

Leca-arbeidet ble startet i begynnelsen av desember 2018.

Leca er brannsikkert, robust, og enkelt og greit å bygge med. Leca varer lenge, og holder seg som det er.

Per Thiesen.

Driftsleder i mureravdelingen hos Constructa.

«Å mure med Leca er plankekjøring»

Constructa Entreprenør AS hadde totalentreprise på jobben, som var et stort prosjekt. Med en byggetid på like over et år, er det mye som skjer på kort tid.

– Å mure med Leca er plankekjøring, enkelt og greit, i hvert fall nå når det er ferdig! Sier Thiesen.

Leverandøren, Bygg Engros, har fortalt at Constructa har brukt mye Leca i det siste og grunnen er alle fordelene med produktet.

– Det er enkelt og greit et bra produkt å bruke. Vi setter også pris på å kunne bruke materialer som er produsert i Norge, fortsetter driftslederen i mureravdelingen hos Constructa.

Prosjektinformasjon

  • Entreprenør: Constructa v/ anleggsleder Hans Økland og Per Thiesen, driftsleder i mureravdelingen
  • Forhandler: Bygg Engros AS v/ Arild Polden
  • Leca produkter: 120 paller Basicblokk 15 cm, 17 paller Fasadeblokk, 135 paller Isoblokk 25 cm, 14 paller Basicblokk 20 cm