close-pop-up.svg
Bilde av OCC ishall.
Flytegenskaper og leveransemetode var viktig for gulvleveransen til den nye ishallen på Oslofjord Convention Center (OCC).
Byggeprosjekt
Ishallen ved Oslofjord Arena
Byggeår
2018-2019

Weber spiller en viktig rolle i den nye ishallen på Brunstad i Sandefjord kommune. Rett under isflaten ligger et fem centimeter tykt lag Weber Betongflyt.

Betong med gode flytegenskaper

Weber Betongflyts egenskaper gjør produktet godt egnet til ishaller der et plant gulv er viktig. OCC valgte Weber Betongflyt fordi de skulle støpe inn kjølerørene og ønsket et produkt det var mulig å legge i tynnere sjikt enn tradisjonell betong.

– Med tradisjonell betong må du minst ha 7-8 centimeter tykkelse, men med vår betongflyt kan det legges sjikt fra 1-8 centimeter. Det gir stor fleksibilitet i oppbygningen, forteller Webers Tarjei Høgetveit.

Med tradisjonell betong må du minst ha 7-8 centimeter tykkelse, men med vår betongflyt kan det legges sjikt fra 1-8 centimeter. Det gir stor fleksibilitet i oppbygningen.

Tarjei Høgetveit

Selger i Weber

Bruker Weber «hele tiden»

Det er ILC Construction som er hovedentreprenør på OCC. Russel Hall forteller at ishallen er del av et aktivitetsanlegg med flerbrukshall, publikumsfunksjoner, ishockeyhall og rundt 900 parkeringsplasser.

– Vi bruker Weber «hele tiden», og er godt fornøyd med leveransene. Dette er et ganske komplisert og fancy bygg, men alt har gått etter planen, og gulvet i ishallen ser helt supert ut, sier han.

Ishall til arrangementer og utleie

Ishallen er del av en stor videreutvikling av OCC. Fra tribunen kan rundt 1.400 publikummere heie på ishockeyspillerne i kamp ute på isen. Kjell Rune Pedersen hos OCC forteller at de benytter hallen til egne arrangementer, utleie og kommersiell bruk.

– Vi jakter selvfølgelig på større arrangementer. Vi i OCC satser mye på idrettsarrangementer. De første månedene etter åpningen har vi hatt to verdensmesterskap og fire norgesmesterskap her hos oss, sa han.

Tribuner og ishall.
Hallen har plass til rundt 1400 publikummere på tribunene. Foto: Raisfoto/OCC

Rett og strøken gulvoverflate

Weber Betongflyt er en pumpbar finbetong med gode flytegenskaper, lavt svinn og høy holdfasthet. Produktet er meget godt egnet til gulvavretting. Det er beregnet for gulvtrafikk med middels til tung belastning og høye krav til planhet. Det tåler fukt, frost, salt og piggdekk, selv om det siste ikke er særlig aktuelt for ishallen på OCC.

Produseres på byggeplassen

Betongflyten leveres i sekk til bruk på mindre områder, men ved større prosjekter benyttes pumpebiler med tørt pulver.

– Denne leveransemetoden er en stor fordel ved store prosjekter. Da kommer vi med tørt pulver i pumpebilene og blander i vann på byggeplassen. Det gjør at vi får med oss mye mer enn om vi hadde ferdigblandet masse på bilene. Dessuten gir det god forutsigbarhet rent økonomisk. Vi tar med oss tørrpulver som er «til overs» hjem igjen, og kunden betaler bare for det som benyttes, forteller Tarjei Høgetveit.

Vi kommer med tørt pulver i pumpebilene og blander i vann på byggeplassen. Det gjør at vi får med oss mye mer enn om vi hadde ferdigblandet masse på bilene.

Tarjei Høgetveit

Weber

Planlegging er viktig

Selve produksjonen av betongflyten fant altså sted i ishallen på Brunstad der det ble lagt dekke på mer enn 1200 kvadratmeter. Det ble pumpet ut 150 tonn, altså rundt 75 kubikkmeter Weber Betongflyt med to pumpebiler. Alt ble gjort på én dag, sommeren før åpning. Gauksås Gulvstøp, en sertifisert Weber gulventreprenør, sto for det praktiske rundt utleggingen.

– Det var en fin jobb, alt gikk på skinner – akkurat som vi hadde planlagt. Leveransene kom til riktig tid på riktig sted, og det er noe av det viktigste i denne typen prosjekter, sier Rune Moen i Gauksås Gulvstøp.

Byggeplass ishallen ved Oslofjord Arena
Ishallen på Oslofjord Convention Center (OCC) under bygging sommeren 2018.

 

Oversiktsbilde av 1200 kvadratmeter gulv i ishallen ved Oslofjord Arena
Før islegging ble 1200 kvadratmeter gulv dekket med Weber Betongflyt, som egner seg utmerket til gulvavretting på store flater.
Blander Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Weber Betongflyt i pulverform ble blandet med vann på byggeplassen før det ble pumpet ut i den kommende ishallen.
Drar ut slange fra pumpebil Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Slangen fra pumpebilen ble trukket på plass...
Drar ut sprøyteslange Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
... dit flytbetongen skulle sprøytes ut.
Nærbilde av Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Weber betongflyt har fin konsistens, er lettflytende og fyller godt.
påfører Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Alt så bra ut og arbeidet kunne sette i gang.
Mannskap pumper ut Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
150 tonn, eller rundt 75 kubikkmeter Weber Betongflyt, ble pumpet ut på én dag.
Arbeidsfolk i aksjon Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Teamwork; to sprøytet ut betongflyt, én glattet overflaten og én sjekkert at gulvhøyden ble riktig.
Avretting Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Et jevnt, rett og solid gulv.
støping med Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Det nærmet seg slutten på gulvarbeidet.
Ferdig gulv Weber Betongflyt i ishallen ved Oslofjord Arena
Ferdig gulv!

Fakta om ishallen ved Oslofjord Arena:

Byggherre: Oslofjord Convention Center (OCC)
Hoved-entreprenør: ILC Construction
Gulvarbeider: Gauksås Gulvstøp
Produkter: Weber Betongflyt

Vil du ha mer informasjon om betonggulv? Ta kontakt med