close-pop-up.svg
Huset med med Glava-produkter fra grunnmur til pipe, sørger for at Heidi Weng får optimale forhold for å yte best i skisporet.
– God søvn, godt inneklima, god akustikk og lydisolasjon er kjempeviktig for min restitusjon og velvære, sier Heidi Weng.
Byggeprosjekt
Heidi Wengs bolighus på Søre Ål i Lillehammer
Byggeår
2018
Utførende
Tinde Bolig/ Norgeshus

Sør for Lillehammer troner et helt spesielt hus. Det er her eieren, skistjerna Heidi Weng, samler energi. Murhuset har strålende utsikt over Mjøsa, skiløyper rett utenfor kjøkkendøra og sørger for at skiesset får optimale forhold for å yte best i sporet.

Stilte strenge krav til inneklima

Siden langrenn er Heidi Wengs jobb og liv må huset møte noen praktiske behov som ikke alltid inngår i et vanlig typehus, som for eksempel skistall, smørebod og treningsrom.

Enda viktigere er inneklimaet. En person som trener og konkurrerer hardt er mer utsatt for sykdom og smitte. Det betyr at kravene til luftkvalitet, fuktighet, rensing av inneluften og trekkfri, stabil innetemperatur er avgjørende for å kunne yte best mulig.

Heidi Weng foran byggeplassen under bygging.
Heidi Weng lever gode dager i Wenghuset på Lillehammer.

Heidi Weng måtte tidligere sove med øyemaske og øreplugger for å stenge ute lyd og lys og få optimal hvile. Nå skal huset hjelpe henne med dette.

Hvile og restitusjon er helt vesentlig for en toppidrettsutøver. Heidi Weng sover lett og er avhengig av fullstendig ro og fullstendig mørke for å få nok søvn. Kvalitetene i Wenghuset gir god lydisolasjon mellom rommene og mellom etasjene i tillegg til at all lyd utenfra dempes effektivt.

Se Heidis Wengs tanker om luftkvalitet og inneklima

God søvn, godt inneklima, god akustikk og lydisolasjon er kjempeviktig for min restitusjon og velvære.

Heidi Weng

Skiløper

Passivhus med viktige inneklimaoppgaver

I huset til Heidi Weng er det alltid rett temperatur, med blant annet vannbåren gulvvarme, effektiv varmegjenvinning, og tunge byggematerialer som sikrer jevn, men gjerne variert temperatur i alle rom.

Heidi Weng på tomta.
For Heidi Weng er det viktig med gode lys, lyd og temperaturforhold i huset. Her fra byggestarten.

Behagelig lydmiljø i boligen sikres med tungt murverk, absorberende materialer og lyddempende glass.

Lyset er viktig og her er det alltid maksimalt dagslys med store glassflater, vinduer i alle himmelretninger, samt en åpen arkitektur med optimal utnyttelse av det naturlige lyset og lite behov for kunstig lys

Det skal alltid være frisk luft innendørs. Materialene som er brukt har lav eller ingen skadelig avgassing i kombinasjon med et effektivt behovsstyrt ventilasjonsanlegg som sikrer god luftkvalitet, lavt CO2- nivå og riktig luftfuktighet.

Gyproc produkter i Wenghuset.
Gyproc i himlinger og i vegger sørger for lyst og trivelig miljø.

I huset finner du både skistall, smørebod og treningsrom. Romløsningene er fleksible og romslige, og avtrykket til bygget er lite. Lys- og lydskjerming er en av prioriteringene for å skreddersy bygget etter Wengs behov.

For å sikre det viktige inneklimaet er det sørget for at huset alltid har riktig temperatur, med blant annet vannbåren gulvvarme, effektiv varmegjenvinning, og tunge byggematerialer som sikrer jevn temperatur i alle rom.

Behagelig lydmiljø i boligen sikres med tungt murverk, absorberende materialer og lyddempende glass.

trapp
Selv om det er mange glatte flater i huset sørger produktene for god lydkvalitet for skiløperen.

Miljøvennlige materialer med lang holdbarhet, enkle og vedlikeholdsvennlige overflater, energigjenvinning og fleksible romløsninger gir et hus med lavt strømforbruk, lave vedlikeholdskostnader, liten miljøbelastning og god totaløkonomi.

Det mest miljøvennlige vi kan gjøre er å lage arkitektur av høy kvalitet. Arkitektur med holdbare materialer og gode løsninger er en varig og bærekraftig måte å bygge hus på.

John Øye Sanden

Arkitekt i Sanden+Hodnekvam Arkitekter

Den øverste etasjen med stue og kjøkken har utsikt i alle retninger, med skjerming mot lysløype i bakkant, pluss en romslig terrasse mot sørvest.

Soverom, bad og treningsrom er plassert i etasjen under. Ved å plassere oppholdsrom og soverom i separate etasjer sikres god termisk komfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. For Heidi Weng er trening og restitusjon viktig. Huset har derfor fått et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom.

– Det mest miljøvennlige vi kan gjøre er å lage arkitektur av høy kvalitet. Arkitektur med holdbare materialer og gode løsninger er en varig og bærekraftig måte å bygge hus på, sier arkitektene bak Wenghuset.

Gode materialer og produkter er svært viktige for å bygge miljøvennlige hus, men for å skape virkelig gode hjem er det helt essensielt å tilpasse boligen til stedet og brukeren.

GLAVA® i alle etasjer

Heidi Weng velger fasade på murhuset.
Heidi Weng hadde valgets kvaler da hun skulle bestemme seg for puss til fasaden på huset.

Wenghuset er fullt av produkter fra GLAVA® fra grunnmur til pipe. Weber mørtel- og fasadeprodukter, lim, fugemasser og gulvavrettinger til Wenghuset.

Heidi Weng tok selv første spadetak, og satte seg sågar bak gravemaskinen da byggingen startet.

Bygningskvalitet er helt avgjørende for livskvalitet. Her er det valgt bærekraftige løsninger for verdier som alle er opptatt av - trivsel, helse og komfort.

En fasade som holder år etter år

Riktig valg av fasadesystem tar hensyn til funksjon, estetikk, økonomi og miljø. Når Heidi valgte et av Webers Fasadesystemer, fikk hun et bærekraftig arkitektonisk og økonomisk veloverveid bygg. Den vakre pussede overflaten er tidløs, og med Weber Fasadesystemer er en brukervennlig løsning som er lett å vedlikeholde.

Huset imøtekommer Heidi Wengs krav og ønsker til et praktisk og komfortabelt hus. Oppholdsrom og soverom er plassert i ulike etasjer, slik at det blir god temperaturkomfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. Huset har et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom.

Wenghuset ble bygd i Leca. Ytterveggene blir oppført av Leca Isoblokk 35, og ringmuren av Ringmursblokk med oppfylling og tilbakefylling av Løs Leca. Og øverst; en Leca Venti Pipe.

Gyproc er ledende leverandør av veggløsninger for lydisolasjon, fuktsikre fasader og akustiske tak som skaper en behagelig lydkomfort i huset ditt. I Wenghuset finnes Gyprocs nyeste innovasjoner som Habito for lydisolerende og ekstra robuste innvendige vegger, Gyptone lydabsorberende tak og Glasroc H Storm fuktsikre fasader.

Bygningens yttervegger er i lys grå puss, med vindusrammer og detaljering i norsk treverk. Dette vil gi huset et skulpturelt og rent uttrykk, samtidig som den presise bruken av treverk gir huset en særegen identitet.

Wenghuset byr på det beste - nyskapende tekniske løsninger og produkter og nøye planlagt arkitektur med gode og varige kvaliteter.

Produkter i Heidi Wengs hus

Bygningsskall med fokus på energibruk og komfort

  • Leca® Isoblokk 35 cm Lecablokker med isolering for yttervegg. God isolerende evne og lav U-verdi.
  • Gyproc Glasroc Storm Gipsbasert vindtettingssystem som gir effektiv beskyttelse mot vind og fukt.
  • GLAVA Trollveggen mursystem GLAVA Trollveggen er et enkelt og robust elementsystem for forskaling og isolasjon med blokker av ekspandert polystyren (EPS).

Materialer med fokus på lydkomfort

  • Weber Komfortgulv Weber Komfortgulv Rasjonell kombinerer vannbåren varme og trinnlydsdemping på en imponerende måte.
  • Gyproc Gyptone Big Gyptone akustikkhimlinger gir god romakustikk, lav etterklangstid og sunt inneklima i alle typer bygninger.
  • Gyproc GK-system Et plant bæresystem for montering av himlingsplater.

Produkter med fokus på visuell komfort

  • Gyproc Planum Gipsplate til innvendig kledning av høye vegger og himlinger med høye krav til overflatens planhet, feks rom med skrått lysinnfall.

Produkter med fokus på innendørs luftkvalitet

  • weberfloor 140 Nova Weberfloor 140 Nova er en fiberforsterket normaltørkende og pumpbar avrettingsmasse for gulv.
  • Leca murverk Murverk i Leca gir sunne hus med lang levetid.  

Produkter for energisparing

Er du interessert i et hus med optimal bokomfort?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg mer enn gjerne!