Bare Weber holder for oss - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Bare Weber holder for oss

– Vi kan ikke ta sjanser når vi tar på oss så store jobber. Derfor bruker vi bare Weber støpemørtel, sier Tor Bjærum i SansBygg AS. 

TEKST OG FOTO: Gaute B. Iversen

Galleri

SansBygg AS har spesialisert seg på bad

SansBygg AS har spesialisert seg på store rehabiliteringsprosjekter av bad i borettslag og boligselskaper. De siste årene har selskapet rehabilitert flere tusen bad i gamle og nyere boligblokker i Oslo-området.

– Badene vi rehabiliterer skal holde i 30 år. Derfor bruker vi bare produkter vi er sikre på og som vi har god erfaring med, forteller Tor Bjærum, daglig leder i SansBygg AS. Han har derfor valgt å bare bruke Weber Støpemørtel Bad på alle selskapets prosjekter. For tiden er SansBygg AS i ferd med å gjøre ferdig 504 bad i Manglerudvangen borettslag i Oslo.

– Mange av badene er ikke gjort noe med siden innflyttingen på begynnelsen av 60-tallet. Det var et stort behov for å modernisere badene i borettslaget, forteller Petter Erstad, VVS-ingeniør i Obos.

Støp i fuktig miljø

SansBygg AS har holdt seg til Webers mørtel de siste årene. Støpemørtelen er spesielt godt egnet for bad fordi det er brukt lavalkalisk sement.

– Vi støper gulvet innenfor membranen. Det betyr at støpen hele tiden vil være i et fuktig miljø, noe som gjør det enda viktigere at vi bruker en mørtel som tåler et slikt miljø over lang tid, sier Bjærum. I baderomsgulvene blir det også støpt inn varmekabler vått-i-vått.

– Mørtelen er lett å jobbe med og lett å komprimere. Samtidig har den god varmeledingsevne og ligger tett rundt varmekablene. Weber sin mørtel er den best dokumenterte og testede på markedet, sier Bjærum. Han får støtte i sine synspunkter fra Obos Prosjekt sin prosjektleder på prosjektet.    

Ekstraarbeid fryktelig dyrt

– Det får heller koste litt ekstra i første runde hvis det betyr at vi slipper problemer senere. Å rive opp ett bad eller reparere en skade på en varmekabel er fryktelig dyrt sammenlignet med ekstrakostnadene med å gjøre det skikkelig med en gang, sier Petter Erstad.

40 bad i arbeid samtidig

Med over 500 bad som skal pusses opp i løpet av relativt kort tid, er logistikken viktig. Hver uke starter de med åtte nye bad, eller en hel oppgang i lavblokkene i borettslaget.

–Riving, muring, membraner og alt det andre samt etterkontroll tar fem uker, så i snitt har vi 40 bad i arbeid samtidig, forteller Bjærum. En av fordelene med Webers støpemørtel for bad er at den raskt kan belastes. Allerede dagen etter kan arbeidet på badet fortsettes.

– Mørtelen krymper veldig lite under herding og vi kan flislegge gulvet dagen etter støping. Det er viktig for oss på et prosjekt som dette, avslutter Tor Bjærum, daglig leder i SansBygg AS.

FAKTA

Manglerudvangen borettslag har vedtatt totalrehabilitering av røranlegget med tilhørende våtrom og etablering av felles berederanlegg med vann til vann varmepumper. Etter at prosjektet var påbegynt ble det bestemt at alle sikringsskapene og hovedtavlene skulle oppgraderes til dagens standard, samt at alle vaskeriene skulle pusses opp.   

Oppdragsgiver: Manglerudvangen borettslag
Byggherrens prosjektleder: OBOS Prosjekt AS
Totalentreprenør: SansBygg

Relaterte produkter

Weber Støpemørtel Bad

Weber Støpemørtel Bad

Mørtel til støping av badegulv både med bunnmembran og toppmembran.

Andre nyheter